Al·lèrgies (comprensió lectora IEB maig 2015)

Tot seguit escoltareu dues vegades el reportatge «Càpsules de ciència». Llegiu els enunciats i , segons el que heu escoltat, indicau-ne l’opció correcta.

6. El sistema immunològic...

a) actua ràpidament davant qualsevol estímul que provengui d’un problema gàstric.

b) respon de manera immediata sempre que menjam qualsevol aliment.

c) reacciona sempre que la persona sigui susceptible davant un agent determinat.

7. S’ha de saber que…

a) més d’un 90 % d‟aliments pot causar algun tipus d‟al·lèrgia.

b) a Catalunya, hi ha devers 170 persones que són al·lèrgiques a la llet.

c) malgrat la confiança que puguem tenir en certs aliments, tots poden causar una

reacció al·lèrgica.

8. L’origen d’una al·lèrgia…

a) es troba sobretot en factors ambientals.

b) en general, depèn dels hàbits de cada persona.

c) és determinat per diferents factors, però no hi ha una causa concreta.

9. Es pot afirmar que…

a) el cacauet i l’ou són la causa més freqüent d‟al·lèrgia a escala mundial.

b) en el món rural el percentatge d’al·lèrgies és més baix.

c) a tot Europa un 6 % de la gent té al·lèrgia al melicotó.

10. Els experts en al·lergologia…

a) confirmen que els aliments no manipulats són els que provoquen més al·lèrgia.

b) no comparteixen la tendència a creure que els aliments d‟elaboració industrial

porten additius que contribueixen a desenvolupar algun tipus d‟al·lèrgia.

c) Tant una resposta com l‟altra són vertaderes.

SOLUCIONS

6. C (interpreta un aliment com a nociu).

7. C (El 90 per cent de les al·lèrgies les cusen els aliments identificats)

8. C (A és només un dels factors)

9. B (A a on?, C un 6%?)

10 C

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s